Made by Janja

Žene su kroz vekove uživale u jedinstvenom nakitu, ukrasima i ambijentu koji ih čini unikatnim. Takav doživljaj imate kada se nađete u bajici Staklene iskre – ručno rađeni predmeti koji plene svojom lepotom i neponovljivim izrazom.
Janja Pađen je kreatorka sopstvene stvarnosti, rođene i živi u Zrenjaninu, a sve svoje veštine i znanja je ostvarila i nastavila da ostvaruje od Izraela preko Jugoslavije do Srbije.
Danas se bavi izradom unikatnih predmeta, suvenira, nakita…

sitaklene iskre janja padjen

Njen svet vilenjaka, insekata i anđela nema granice, a nova znanja su nepresušni izvor stvaranja.

Kurs primenjene tehnike vitreža, tiffany tehnike, kao i kurs za izradu srebrnog i zlatnog nakita završila je u Izraelu i 1995. intezivno počela da radi unikatne predmete i stvara bajkoviti svet inspirisan živim svetom iz prirode.

Zbog svog istraživačkog duha, ovladala je drugim materijalima i formama, kao što su elektorforma,skulptura u keramici, fuzija – topljenje stakla, mozaik i stvorila je sopstveni brend Staklene Iskre.

Tiski cvet – Zaštitini znak
Tiski cvet (lat. palingenia Longicauda) je insekt koji spada u vodene cvetove. Dobio je ime po reci Tisi, koju nastanjujuje i za razliku od većine vodenih insekata, rojevi odraslih P. Longicauda nikada ne napuštaju vodu već je konstantno dodiruju ili brišu njenu površinu.